Datolyás-matchás smart energy food
természetes koffein és L-theanine tartalommal.
Jártál már úgy, hogy a magadhoz vett koffein ugyan hirtelen felpörgetett, de mindezt egy erőteljes zuhanás követte? A matchában (a koffein mellett) található katekinek ( antioxidáns hatású vegyületek) és az L-theanin pont ezt az állapotot segít elkerülni. Ezek az anyagok ugyanis lassítják a koffein felszabadulását a véráramban, ezáltalhosszan tartó energiát biztosítanak a hirtelen koffein dózis helyett. Az L-Theanin emellett meg is nyugtat, ezt az állapotot nevezik éber nyugalomnak. A matcha antioxidáns tartalma magas. 1gr kávé ORAC értéke (szabadgyökfogó képesség) 27,8, míg 1gr matcha ORAC értéke 1573! Ez azért nagyon fontos, mert az állóképességi sportoknál az egyik legnagyobb kihívás a fokozott szabadgyök képződés!
A termék jellegénél fogva gluténmentes. Tej-, tojás-, szójamentes étrendbe beilleszthető.
Átlagos tápérték 100 g termékben | 1 adagban (50g) | |
---|---|---|
Energia | 717 kJ 169 kcal |
359 kJ 84 kcal |
Zsír | <0,5 g | <0,5 g |
- amelyből telített zsírsavak | <0,1 g | <0,1 g |
Szénhidrát | 40 g | 20 g |
- amelyből cukrok | 29 g | 15 g |
Fehérje | 2,2 g | 1,1 g |
Só | 0,08 g | 0,04 g |
Egy tasak 20 gramm szénhidrátot tartalmaz, vegyesen lassan és gyorsan felszívódó szénhidrátokat. A bennük lévő, részben rezisztens keményítő és a természetes alapanyagok szinergikus hatása miatt a hagyományos, frissítésre használt termékektől eltérően tovább tartják stabilan a vércukorszintet, ezért a megszokottnál jellemzően kevesebb szénhidrát bevitele is elegendő ebből a termékből. Kiegészítésként javasoljuk hozzá a folyadékbevitelt, akár víz, akár frissen préselt majd vízzel hígított gyümölcslé formájában, utóbbi további szénhidrátbevitelt biztosít. Az óránkénti ajánlott szénhidrátbevitel nemtől, életkortól, testsúlytól, edzettségi állapottól, tervezett sportolási időtartamtól, pulzusszámtól függően 30-70 gramm szénhidrát /óra
A rizsben lévő természetes keményítő lassan felszívódó szénhidrát, sokáig biztosít energiát. A fekete nádmelasz, amit a cukornád harmadik felfőzésével nyernek – természetes cukortartalma (50% szacharóz, 25% szőlőcukor, 25% gyümölcscukor) gyorsabban felszívódó szénhidrát, de a glikémiás indexe alacsonyabb a nádcukorénál. A fekete nádmelasz ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag, jelentős kálium és magnézium tartalma, és a sóban lévő nátrium klorid az izzadással elvesztett elektrolitok természetes és szinergikus pótlásában segít. A paradicsom jelentős kálium tartalma szintén az izzadással elvesztett elektrolitok természetes pótlásában segít. Így támogatva, hogy folyamatosan és hosszabb távon is stabil maradjon a teljesítményed.
Ha fogyasztás előtt legalább 6-8 óra órára hűtőbe teszed (kb. 4 Celsius fokra) az ALLRYS termékeit, akkor a rizsben lévő keményítő egy része átalakulhat rezisztens keményítővé. A rezisztens keményítő nem szívódik fel a vékonybélből (ahol egyébként a többi felszívódó szénhidrát szokott), így kíméletesebben emeli meg a vércukorszintet, elnyújtva támogatja a teljesítményt. A vastagbélbe jutva pedig a jótékony bélbaktériumokat táplálja, a bélflóra egészségét támogatja.